28. март 2011.

Поздравна порука

2 коментара


Драги пријатељи,


Ево реших и ја да направим свој блог и да, на тај начин, поделим са вама нека своја размишљања везана за уметност и политику. Од вас очекујем да ћете бити објективни у оцени постова, ма колико то понекад било тешко.

Живот се може дефинисати на разне начине, али сигурно је једно, живот ће бити онолико плодоносан колико смо спремни да му се посветимо. Стање свести је пресудно за квалитетан живот, јер сви проблеми настају у глави, као што се и сви проблеми решавају у њој. Пре неки дан гледам вести и видим да се у Лондону окупила велика група људи (100.000) да протествују због тога што, некима од њих, прети опасност да ће у скоријој будућности можда остати без посла. У земљи Србији људи ћуте и трпе, говоре "Добро је док има хлеба..." Протест се исказује тек када прође неколико година рада без плате и то протествују само ојађени, осталих се то не тиче, они кажу "Добро је док има хлеба..." Живимо у имитацији државе. Партијски руководиоци су нагомилали државну администрацију, само да би "збринули" своје партијске другове. Ти партијски другови сада траже да буду плаћени за свој рад, а пара нема. Резултат таквог стања је повећање пореза, акциза и такси... Докле, бре!?

Град Ниш, други (или трећи) град по величини у Србији, годишње има свега неколико културних дешавања. Биоскопи одавно не раде. Позориште бије битку за голи опстанак.

Шта је са аматеризмом? Зашто нам пролазе школски распусти, а да немамо осмишљен план како помоћи ученицима и студентима да искористе то време како не би били препуштени сами себи? Морамо утицати на младе од самог почетка како би се правилно развили у зреле и одговорне људе. Овај проблем је Томас Мор предвидео у Утопији и ја ћу са тим цитатом и завршити ову моју поздравну поруку: "Ви дозвољавате да се деца лоше васпитавају и да мало-помало стичу лоше навике још од најранијег детињства, а кад као одрасли људи покажу такве преступне особине, сматрате да их тек тада треба кажњавати, иако су они те особине показивали још од детињства. На тај начин ви сами криминалце и стварате и кажњавате."

Много је питања, одговора нема, али добро је док има хлеба...

Срдачно ваш Драган.

2 Responses so far.

  1. Srdjan says:

    Pozdravna poruka je dobra. Jedan deo je vec poznat i dosta se prica o tome godinama. Ono sto je ovde osvezenje je pominanje amaterizma i problema skolske dece i mislim da je autor odlicno zapoceo tu temu.

  2. Анониман says:

    Sa ovom recenicom si rekao sve..."život će biti onoliko plodonosan koliko smo spremni da mu se posvetimo".

    Pozdrav

Напиши коментар

 
Блог Драгана Маринковића © 2011 DheTemplate.com & Main Blogger. Supported by Makeityourring Diamond Engagement Rings

ТАБЛА НКС СРЖ